A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

ACCESORII- Paratrasnete – Romind

ACCESORII

Accesoriile pentru instalaţiile de protecţie împotriva trăsnetului sunt echipamente şi componente necesare pentru realizarea coborârilor şi prizelor de pamânt.
Materialele utilizate la realizarea accesoriilor sunt de cea mai bună calitate (cupru, oţel inox, oţel galvanizat, etc.) asigurând instalaţiei de protecţie împotriva trăsnetului o durată de viaţă îndelungată, fără a necesita intervenţii ulterioare montării acesteia.

Suporţii de fixare al catargelor/paratrăsnetelor sunt utilizaţi pentru fixarea catargului sau a paratrăsnetului de elementele constructive, cum ar fi: pereţi, acoperiş, coşuri, terase sau stâlpi.  În cazul fixării laterale, pentru catarge cu înălţimea totală ≤ 4.15 m, se vor utiliza 2 suporţi, iar pentru catarge cu înălţimea totală > 4.15 m, se vor folosi 3 suporţi.
Aceste accesorii, sunt materiale necesare cuplarii paratrasnetului la priza de pamant. Coborarea se executa din platbanda sau conductor rotund care se va fixa de constructie cu ajutorul diferitelor tipuri de cleme si suporti. Clemele şi / sau cuplele pentru fixarea conductorilor sunt utilizate pentru fixarea acestora pe diverse elemente de construcţie sau pentru realizarea de conexiuni între diferitele tipuri de conductoare. Conductoarele de coborâre sunt utilizate pentru a face conexiunea între paratrăsnet şi priza / prizele de pământ. Acestea pot fi sub formă de conductoare rotunde, platband...
Priza de pământ este o componentă esenţială a instalaţiei de protecţie impotriva trăsnetelor. Prizele de pământ ale instalaţiilor de paratrăsnet pot fi independente, comune cu prizele de pământ ale instalaţiilor electrice. Prizele de pământ pot fi naturale sau artificiale. Prizele de pământ naturale sunt constituite din elemente bune conducătoare de electricitate, aflate în contact permanent cu solul, cum sunt: conducte metalice de apă sau fluide (care nu prezintă pericol de incendiu sau explozie), aflate în pământ: construcţii metalice cu bună legătură cu pământul: învelişurile metalice ale c...